1. Oposiciones en Barcelona
  2. Auxiliar Administrativo
  3. Auxiliar Administrativo en Barcelona
  4. Oposiciones Auxiliars Administratius Generalitat Catalunya
OPOSICIONES AUXILIARS ADMINISTRATIUS GENERALITAT DE CATALUNYA

Oposiciones Auxiliars Administratius Generalitat de Catalunya

EL CURSO OPOSICIONES AUXILIARS ADMINISTRATIUS GENERALITAT DE CATALUNYA ESTA DE BAJA
TE MOSTRAMOS A CONTINUACIÓN CURSOS RELACIONADOS O PUEDES RELLENAR EL FORMULARIO Y TE ENVIAREMOS INFORMACIÓN DE OTROS PROGRAMAS ACTIVOS
  • Lugar/Modalidad:

    ONLINE

  • Fechas:

    Modalidad Abierta

EL CURSO OPOSICIONES AUXILIARS ADMINISTRATIUS GENERALITAT DE CATALUNYA ESTA DE BAJA
TE MOSTRAMOS A CONTINUACIÓN CURSOS RELACIONADOS O PUEDES RELLENAR EL FORMULARIO Y TE ENVIAREMOS INFORMACIÓN DE OTROS PROGRAMAS ACTIVOS

Descripción

Barcelona es una academia de oposiciones especializada en la preparación de oposiciones y cursos profesionales.

El objetivo de la preparación de unas oposiciones es la superación de las pruebas selectivas para la obtención de una plaza a la Administración Pública (trabajo seguro, horarios compatibles con la vida familiar y sueldos dignos).

El equipo docente de lo forman profesionales cualificados, con titulación universitaria específica para cada área de estudio. Los tutores ponen su vocación docente, experiencia y conocimientos a disposición de los alumnos.

Profesionales con gran experiencia desarrollan, actualizan y perfeccionan continuamente los temarios puestos a disposición de los alumnos. También confeccionan y aplican los ejercicios correspondientes, tests parciales y exámenes finales.

La preparación se basa en tutorías personalizadas y clases de refuerzo en grupos. Las tutorías individuales son un factor importante en la comprensión, el aprendizaje y la memorización del temario. Después de años de experiencia en la preparación de oposiciones, ha comprobado que se avanza mucho más en el estudio con este sistema personalizado así mismo, aquello que se ha aprendido se retiene y se recuerda mejor cuando llega el momento del examen.

Descripción del proceso selectivo

Primera prueba

1er ejercicio

Competencias profesionales. Cuestionario orientado a evaluar el grado de adecuación de las persones aspirantes al perfil profesional que se pide.

2º ejercicio

1ª parte: cuestionario test de 50 preguntas más 5 de reserva, sobre el contenido del temario

2ª parte: 10 supuestos prácticos breves.

Segunda prueba

Ofimática práctica.

Tercera prueba

Conocimientos de lengua catalana. De carácter obligatorio y eliminatorio por los aspirantes que no estén exentos.

Conocimientos de lengua castellana. De carácter obligatorio y eliminatorio para los aspirantes que no tengan la nacionalidad española.

✔ Requisitos Auxiliars Administratius Generalitat de Catalunya

Titulación: Bachillerato Elemental, FP I, EGB, ESO (LOGSE), Técnico (LOGSE), o equivalente.

Nivel de catalán: equivalente al certificado de nivel C.

oposicion auxiliar, administracion generalitat, administratius generalitat

Temario Oposiciones Auxiliars Administratius Generalitat de Catalunya 2024

1. DRET CONSTITUCIONAL. ORGANITZACIÓ POLÍTICA

Tema 1. Constitució. Drets i garanties constitucionals Constitució espanyola: principis. Drets fonamentals i llibertats públiques. Garanties constitucionals.

Tema 2. Institucions estatals i organització territorial de l’Estat El cap d’Estat. Les Corts Generals: el Congrés i el Senat. El Govern. El Poder Judicial. El Tribunal Constitucional. El Defensor del Poble. Organització territorial de l’Estat: les comunitats autònomes i les entitats locals.

Tema 3. L’Estatut d’autonomia de Catalunya Estatut d’autonomia de Catalunya: concepte, contingut. Drets i deures de la ciutadania. Principis rectors. Garanties dels drets estatutaris. Competències de la Generalitat de Catalunya: tipologia.

Tema 4. Institucions de la Generalitat de Catalunya Institucions de la Generalitat de Catalunya: el Parlament, el President, el Govern, el Consell de Garanties Estatutàries, el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

2. ADMINISTRACIÓ PÚBLICA. EL DRET ADMINISTRATIU

Tema 5. Administració pública i ciutadania Administració pública: concepte i principis. El ciutadà i la ciutadana com a titular de drets davant l’Administració. Drets lingüístics. Accés a arxius i registres.

Tema 6. Organització de l’Administració de la Generalitat. Principis de l’organització administrativa Organització administrativa de la Generalitat de Catalunya. Principis generals. Tipus d’òrgans. L’Administració institucional o instrumental. L’organització administrativa. La competència administrativa: concepte i alteracions.

Tema 7. L’acte administratiu L’acte administratiu. Elements. Motivació i forma. Eficàcia de l’acte administratiu: notificació i publicació. El silenci administratiu i els actes presumptes. Invalidesa dels actes: nuls i anul•lables.

Tema 8. El procediment administratiu Procediment administratiu. Fases. Terminis. Col•laboració i compareixença dels ciutadans i ciutadanes.

Tema 9. Revisió dels actes administratius i responsabilitat de l’Administració Revisió dels actes administratius. Revisió d’ofici. Recursos administratius: concepte i classes. Recurs contenciós administratiu: concepte. Responsabilitat de les administracions públiques.

Tema 10. Els contractes del sector públic Els contractes del sector públic: tipologia i característiques essencials. La contractació electrònica. L’òrgan de contractació a l’Administració de la Generalitat. Requisits per contractar amb el sector públic.

Tema 11. Procediment de la contractació administrativa L’expedient de contractació: tramitació ordinària i abreujada. Els plecs de clàusules administratives i de prescripcions tècniques. La publicitat. Les garanties. Els procediments de selecció del contractista. L’adjudicació del contracte.

Tema 12. Gestió del patrimoni de la Generalitat. L’activitat administrativa de foment El patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

3. GESTIÓ DE RECURSOS HUMANS

Tema 13. Estructura i ordenació de l’ocupació pública Personal al servei de les administracions públiques. Funció pública de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

Tema 14 Accés a l’ocupació pública, mobilitat i carrera professional Oferta pública d’ocupació.

Tema 15 Drets i deures del personal al servei de l’Administració de la Generalitat Retribucions i nòmines. Vacances, llicències i permisos.

Tema 16 Règim del personal laboral de l’Administració de la Generalitat Normativa laboral.

4. GESTIÓ ECONOMICOFINANCERA

Tema 17. La comptabilitat pública. La funció econòmica de la Generalitat de Catalunya La comptabilitat pública.

Tema 18. El pressupost de la Generalitat de Catalunya El pressupost de la Generalitat de Catalunya: concepte i marc legal.

Tema 19. El pressupost per programes El pressupost per programes: concepte i característiques. L’estructura dels programes pressupostaris: diagnòstic de la situació, missió, objectius i indicadors. El pressupost orientat a resultats.

Tema 20. L’execució del pressupost, modificacions i control pressupostari Execució del pressupost. Execució de l’estat de despeses. Execució de l’estat Diari Oficial de la 52262 Generalitat de Catalunya Núm. 5167 – 7.7.2008 Càrrecs i personal d’ingressos. Documents comptables i pressupostaris. Els crèdits pressupostaris I les modificacions. El control pressupostari.

5. ORGANITZACIÓ DEL TREBALL

Tema 21. Les administracions públiques i la societat de la informació. Protecció de dades de caràcter personal.

Tema 22. Organització i qualitat Organització, mètode de treball i els circuits administratius.

Tema 23. Atenció al ciutadà i a la ciutadana Atenció al ciutadà i a la ciutadana. Atenció integral: personal, telefònica, escrita atenció al públic culturalment divers. Habilitats comunicatives. Iniciatives, reclamacions, queixes i peticions.

Tema 24. Tractament i gestió de la documentació Recepció i registre de documents. Organització dels documents administratius. Arxivament de documents. Conservació i eliminació de documents: avaluació i tria. Gestió dels documents electrònics. Certificació digital i signatura electrònica.

Tema 25. Els documents administratius Redacció de documents administratius i tipologia de documents.

+ ver más
Compartir en:
SOLICITA INFORMACIÓN

También te pueden interesar estos Programas Destacados


Destacado
Curso relacionado de OPOSICIONES FLOU

Supera las oposiciones para Auxiliar Administrativo y Administrativo de Corporaciones Locales con Flou, un buen centro de preparación para las oposiciones es fundamental para superarlas. ¿Estás pensando en presentarte a unas oposiciones? Las de Auxiliar Administrativo y Administrativo de Corporaciones Locales son una buen...


OPOSICIONES FLOU

Curso relacionado de INSTITUT NUMÀNCIA FORMACIÓ

La oposición de auxiliar administrativo del Ayuntamiento de Sabadell puede ayudarte a construir la vida que deseas, desarrolla tu carrera profesional en la Administración Pública, disfrutando de estabilidad laboral y económica y conciliación laboral y familiar....


Curso relacionado de INSTITUT NUMÀNCIA FORMACIÓ

A lo largo del año se van convocando oposiciones de auxiliar administrativo en las diferentes corporaciones locales. Llegar a trabajar como Auxiliar Administrativo no es del todo sencillo. Desde el momento en que tomas la decisión de presentarte a las oposiciones a auxiliar administrativo hasta el día en que superas el pr...


Curso relacionado de INSTITUT NUMÀNCIA FORMACIÓ

Todos los años el Ayuntamiento de Barcelona convoca plazas de Auxiliar Administrativo. Llegar a trabajar como Auxiliar Administrativo no es del todo sencillo. Desde el momento en que tomas la decisión de presentarte a las oposiciones a auxiliar administrativo hasta el día en que superas el proceso de selección y eres nomb...


Curso relacionado de MASTER D

¿Estás pensando en presentarte a las oposiciones de auxiliar administrativo de tu localidad? En MasterD te preparamos con éxito para todas las convocatorias de auxiliar administrativo locales, autonómicas y estatales. Contamos con 28 años de experiencia preparando auxiliares administrativos públicos. Nuestra preparación t...


Curso relacionado de MASTER D

Amb aquest curs estaràs preparat per presentar-te a les oposicions d'auxiliar administratiu i administratiu de les corporacions locals a Catalunya i les oposicions d'auxiliar administratiu de l'Estat. Aprofita aquesta oportunitat i aconsegueix un treball fix, amb bon horari i gaudeix d’ estabilitat. A més tens possibilitats de p...


Formación relacionada


Haz tu pregunta