1. Oposiciones
  2. Medio Ambiente
  3. Agent Rural
  4. Curso Agent Rural Generalitat Catalunya
CURSO DE AGENT RURAL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Curso de Agent Rural de la Generalitat de Catalunya

  • Lugar/Modalidad:

    Online

  • Fechas:

    Modalidad Abierta


Descripción

GARANTIM LA TEVA PREPARACIÓ FINS QUE ACONSEGUEIXIS LA TEVA PLAcA, Només es preparen alumnes de Barcelona

Objectius:

Conèixer lestructura de la Constitució Espanyola, així com els drets i deures dels ciutadans. Conèixer les diferents Administracions Públiques incloses en lAdministració general de lestat. Analitzar les diferents normes jurídiques en matèria forestal vigents a Catalunya. Adquirir els coneixements necessaris en matèria de caça i pesca per al perfecte desenvolupament de les funcions de lagent rural: coneixement despècies , arts, legislació

Identificar les principals espècies animals i vegetals de Catalunya. Saber com sactua davant els incendis forestals: prevenció, extinció, anàlisi, posterior. Adquirir els coneixements bàsics sobre el treball de lagent rural, com les tècniques de repoblació, cubicació darbres, etc

✔ Requisitos Curso de Agent Rural de la Generalitat de Catalunya

- Ser espanyol, o tenir la nacionalitat dun estat membre de la Unió Europea.

- Tenir més de 18 anys i no haver arribat a ledat de jubilació forçosa.

- No patir malaltia o defecte físic que impedeixi lexecució de les seves funcions.

- No estar inhabilitat penalment per a lexercici de la funció pública.

- Estar en possessió del títol de graduat escolar, FP1 o equivalent.

- Estar en possessió del permís de conduir B.

- No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari de lAdministració Pública.

- Acreditar el nivell B de Català.

policial, agente rural
¿Has realizado el curso? Comparte tu opinión

Temario Curso de Agent Rural de la Generalitat de Catalunya 2024

Tema 1

La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. Drets i deures fonamentals. El Tribunal Constitucional.

Tema 2

Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de lâ¿¿Estatut dâ¿¿autonomia de Catalunya.

Tema 3

Institucions de la Generalitat de Catalunya. El Parlament. El President. El Govern. El Síndic de Greuges. La Sindicatura de Comptes. El Consell Consultiu.

Tema 4

Lâ¿¿organització administrativa de la Generalitat de Catalunya. Els departaments de la Generalitat. Els organismes autònoms. Les empreses públiques.

Tema 5

El pressupost de la Generalitat de Catalunya. Les lleis de pressupostos: contingut bàsic.

Tema 6

Configuració de la Unió Europea. Fonts del dret comunitari. Els tractats. Els reglaments. Les directives. Els fonaments de la Comunitat Europea. Les llibertats bàsiques comunitàries.

Tema 7

Lâ¿¿Administració pública: concepte i principis. El dret administratiu. Lâ¿¿acte administratiu: concepte. El procediment administratiu: concepte i principis generals.

Tema 8

La revisió dels actes en via administrativa. Els recursos administratius: concepte i classes. El recurs contenciós administratiu.

Tema 9

La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial. Les responsabilitats de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.

Tema 10

El personal al servei de les administracions públiques. La funció pública de lâ¿¿Administració de la Generalitat de Catalunya: regulació.

Tema 11

La planificació i la gestió dels recursos humans a les administracions públiques. La selecció de personal. Lâ¿¿oferta dâ¿¿ocupació pública. Els plans dâ¿¿ocupació. La provisió de llocs de treball. La promoció professional. Les relacions de llocs de treball.

Tema 12

Drets i deures dels funcionaris públics. Situacions administratives. Incompatibilitats. Règim disciplinari. Els sistemes de retribució dels empleats públics. La Seguretat Social del personal al servei de les administracions públiques: règim general.

Part específica del temari

Tema 13

Ecologia: definició. Lâ¿¿Agenda 21 a Catalunya. La protecció constitucional del medi ambient. Distribució constitucional i estatutària de competències. El Departament de Medi Ambient i Habitatge: competències i estructura.

Tema 14

El Cos dâ¿¿Agents Rurals: funcions, estructura i organització. Els seus drets, deures i incompatibilitats. Normativa reguladora.

Tema 15

El procediment administratiu sancionador: principis, incoació, tramitació i resolució. Delictes contra els recursos naturals i el medi ambient, relatius a la protecció de la flora i fauna, i dâ¿¿incendis forestals.

Tema 16

Normativa forestal estatal i autonòmica. Forests públiques i forests privades. Declaracions dâ¿¿utilitat pública, ocupacions. Els plans tècnics de gestió forestal. Camins ramaders.

Tema 17

Aprofitaments forestals. Normativa catalana respecte al sector tofoner, la recollida i comercialització de la pinya del pi pinyer, lâ¿¿obtenció del suro i del pelagrí i els aprofitaments forestals per a ús domèstic. Lâ¿¿activitat apícola a Catalunya: normativa catalana sobre aquest sector.

Tema 18

Espècies de flora protegides. Regulació del verd nadalenc, del comerç dâ¿¿arbres de Nadal i del desarrelament dâ¿¿arbres i arbustos. Normativa comunitària, estatal i autonòmica. Conservació dels hàbitats i de les espècies.

Tema 19

Els espais naturals protegits. Normativa estatal i autonòmica sobre els espais naturals: estructura i contingut. Espais naturals de protecció especial: figures existents. Els plans dâ¿¿ordenació. El PEIN: normativa de declaració. Els plans especials de protecció. Regulació sobre lâ¿¿accés motoritzat al medi natural: estructura i contingut.

Tema 20

Normativa reguladora de les activitats extractives i del procediment dâ¿¿avaluació dâ¿¿impacte ambiental.

Tema 21

Lâ¿¿Agència de Residus de Catalunya: funcions i estructura. La Llei de Residus de Catalunya. Normativa catalana en matèria de dejeccions ramaderes.

Tema 22

Normativa catalana en matèria de contaminació atmosfèrica, acústica i lumínica.

Tema 23

Lâ¿¿Agència Catalana de lâ¿¿Aigua: funcions i estructura. Legislació en matèria dâ¿¿aigües a Catalunya. Regulació del domini públic hidràulic.

Tema 24

Lâ¿¿activitat piscícola a Catalunya. Normativa sobre aquest sector. Regulació sobre la pesca esportiva a les aigües continentals. Els guardes de pesca fluvial. Les espècies de peixos dâ¿¿aigües continentals a Catalunya: identificació, distribució, biologia, ecologia i problemàtica. Els crancs de riu. Piscifactories. Repoblacions. Aspectes sanitaris.

+ ver más
SOLICITA INFORMACIÓN

También te pueden interesar estos Programas Destacados


Destacado
Curso relacionado de MASTER D

El curso para preparar la oposición de ayudante técnico de medio ambiente para Andalucía te facilita formación necesaria para esta oposición del grupo C. El curso de ayudante técnico de medio ambiente para Andalucía tiene como finalidad conseguir una plaza en la Administración realizando labores relacionadas con la conservación...


MASTER D

Destacado
Curso relacionado de MASTER D

Oposiciones Agente Medio Ambiental


OnlineMatrícula abierta

¿Te preocupa el medio ambiente? ¿Quieres trabajar y desarrollar una carrera profesional al cuidado de la naturaleza y sus recursos? No lo dudes y presentante a una de las plazas que el Estado publica como Agente Medioambiental del Estado. En la academia MasterD trabajamos para ofrecerte una preparación integral en cada un...


MASTER D

Destacado
Curso relacionado de FORMACIÓN UNIVERSITARIA

Información de la Institución Formación Universitaria es la Institución Académica líder en España en Enseñanza Técnico Profesional. Nuestra misión es proporcionar a todos nuestros alumnos una enseñanza totalmente actualizada que los capacite rápidamente para conseguir empleo, para promocionarse profesionalmente o p...


FORMACIÓN UNIVERSITARIA

Curso relacionado de MASTER D

Si te gusta la naturaleza y quieres ser agente forestal, no te lo pienses más. Sólo necesitas superar las oposiciones de agente forestal en la Comunidad de Madrid. Disfrutarás de todas las ventajas de ser funcionario trabajando en un entorno natural. En la academia MasterD Madrid, ponemos a tu disposición los mejores medi...


Curso relacionado de MASTER D

¿Te gusta la naturaleza y trabajar en el medio natural? El curso de agente de protección de la naturaleza para Aragón te prepara para aprobar esta oposición y obtener una plaza fija para trabajar en contacto con el medio ambiente. Trabaja en Aragón como agente forestal y accede a una profesión con futuro en contacto direc...


Curso relacionado de MASTER D

Si t'agrada la natura, ara pots aconseguir una feina fixa i ben remunerada a Catalunya com a agent auxiliar rural per a la Generalitat. Com ja deus saber, els agents auxiliars rurals cobren aproximadament 2.000€ al mes i treballen en contacte directe amb la natura. Aquesta possibilitat encaixa en els teus plans de futur. Prepara...


Formación relacionada


Haz tu pregunta