1. Oposiciones
  2. Administrativos
  3. Auxiliar Administrativo
  4. Curso Gestio Adminstracion Generalitat Catalunya
CURSO DE GESTIO DE LA ADMINSTRACION DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Curso de Gestio de la Adminstracion de la Generalitat de Catalunya

  • Lugar/Modalidad:

    ONLINE

  • Fechas:

    Modalidad Abierta


Descripción

GARANTIM LA TEVA PREPARACIÓ FINS QUE ACONSEGUEIXIS LA TEVA PLAcA O ET RETORNEM EL 100_ DELS TEUS DINERS.

Fora de Catalunya la formació és a distància

✔ Requisitos Curso de Gestio de la Adminstracion de la Generalitat de Catalunya

Requisitos

-Nacionalitat espanyola o la dels altres estats membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de Tractats Internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.

-Tenir 18 anys i no superar l’edat establerta per a la jubilació forçosa.

-Tenir el títol d’enginyer tècnic, de diplomat universitari de primer cicle, d’arquitecte tècnic, o equivalent, o qualsevol altre de nivell superior, o estar en condicions d’obtenir-lo. Si es tracta d’un tìtol obtingut a l’estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

-Posseir la capacitat física i psíquica necessària per a l’exercici de les funcions pròpies de les places convocades.

-No estar inhabilitat per a l’exercici de les funcions públiques ni estar separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol Administració Pública

funcionario administrativo, funcionarios, administracion generalitat catalunya, administracion local, administrativo de comunidades autónomas
¿Has realizado el curso? Comparte tu opinión

Temario Curso de Gestio de la Adminstracion de la Generalitat de Catalunya 2024

. Dret constitucional. Organització política i adva. de l¹Estat

1. La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. Els drets fonamentals i les llibertats públiques. Els deures.

2. El Tribunal Constitucional: composició i competències. El recurs d¹inconstitucionalitat. El recurs d¹empara. Conflicte de competències.

3. La Corona. Les Corts Generals. Composició, organització, atribucions i funcionament del Congrés dels Diputats i del Senat. El Defensor del Poble. El Govern: designació i remoció. Relacions del Govern amb les Corts Generals.

4. La potestat legislativa. La delegació legislativa en favor del Govern. La iniciativa legislativa. Lleis orgàniques. Lleis ordinàries. Lleis marc. Lleis d¹harmonització.

5. El poder judicial: funcions i principis. L¹organització judicial espanyola. El Consell General del Poder Judicial. El Ministeri Fiscal. El Tribunal Suprem. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

6. Organització i funcionament de l¹Administració general de l¹Estat. Òrgans superiors i òrgans directius. Òrgans territorials. Els delegats del Govern a les comunitats autònomes.

7. L¹organització territorial de l¹Estat. L¹administració local: ens que la integren. El municipi. La província. L¹organització comarcal de Catalunya.

8. Les comunitats autònomes: constitució i competències. Els estatuts d¹autonomia: naturalesa jurídica i contingut. Distribució de competències. Tipologia competencial.

9. Organització de les comunitats autònomes. El finançament de les comunitats autònomes. Les comunitats autònomes amb dues llengües oficials: marc jurídic i jurisprudència.

II. L¹organització política i institucional de Catalunya. Formes de govern i d¹administració

10. Les institucions de la Catalunya medieval i moderna (s. XIII a XVIII). L¹origen de la Generalitat de Catalunya. La seva funció.

11. La transformació institucional de Catalunya (s. XVIII i XIX). El Decret de Nova Planta. La unificació de l¹Estat i les seves atribucions.

12. La Mancomunitat de Catalunya. El seu marc legal. El seu funcionament.

13. La Generalitat de Catalunya durant la II República (1931-1939). La Constitució espanyola de 1931. Els estatuts d¹autonomia de 1931 i 1932: institucions i competències.

14. Catalunya sense govern propi (1939-1975). La implantació a Catalunya de l¹Administració central.

15. L¹Estatut d¹autonomia de Catalunya de 1979: estructura, contingut bàsic i principis fonamentals. Contingut del títol preliminar. Els procediments de reforma.

16. Competències de la Generalitat de Catalunya: exclusives, concurrents i executives. Competències plenes i de desenvolupament.

17. El Parlament de Catalunya: composició i funcions. El Síndic de Greuges. La Sindicatura de Comptes. El Consell Consultiu.

18. El President de la Generalitat: elecció, cessament i funcions. El Govern: composició, caràcter, atribucions i funcions.

19. Els òrgans superiors de l¹Administració de la Generalitat. L¹organització administrativa de la Generalitat: els departaments. Els organismes autònoms. Les empreses públiques.

III. La Unió Europea i el dret comunitari. Institucions

20. Configuració de la Unió Europea. Els tractats originaris i de modificació. Fons del dret comunitari. Els tractats. Els reglaments. Les directives. Aplicació i eficàcia.

21. Els fonaments de la Comunitat Europea. Les llibertats bàsiques comunitàries. Lliure circulació de mercaderies. Lliure circulació de persones i serveis. Lliure circulació de treballadors. Lliure circulació de capitals. El dret d¹establiment i de lliure prestació de serveis.

22. Les institucions comunitàries. La Comissió. El Consell. El Parlament Europeu. El Tribunal de Justícia. El Tribunal de Comptes. Mitjans financers i personals de la Unió Europea.

23. Els fons estructurals de la Unió Europea: el FEDER, el FSE. El FEOGA-O, l¹IFOP. Objectius i zones elegibles. El fons de cohesió.

IV. L¹Administració pública. El dret administratiu

24. L¹Administració pública: concepte i principis. El dret administratiu. Les fonts del dret administratiu. Jerarquia. El reglament: concepte i classes. Fonament i límits de la potestat reglamentària.

25. La relació juridicoadministrativa. Els subjectes de la relació juridicoadministrativa. La personalitat jurídica de les administracions públiques. El ciutadà com a titular de drets en front l¹Administració.

26. L¹organització administrativa: principis. L¹òrgan administratiu: concepte, elements, naturalesa. Classes d¹òrgans. Els òrgans col•legiats.

27. La competència administrativa: concepte. Criteris de delimitació i formes d¹atribució. Les relacions interorgàniques. La jerarquia administrativa. La delegació, l¹advocació i la substitució. La coordinació administrativa.

28. L¹acte administratiu: concepte i classes. Elements. La motivació i la forma. El silenci administratiu i els actes presumptes.

29. L¹eficàcia de l¹acte administratiu: principis generals. L¹executivitat. La notificació i la publicació. Invalidesa dels actes: actes nuls i actes anul•lables. Convalidació.

30. El procediment administratiu: concepte i principis generals. El procediment administratiu comú: regulació, contingut, àmbit d¹aplicació i principis. El procediment administratiu derivat de l¹organització pròpia de la Generalitat de Catalunya.

31. Les fases del procediment administratiu: iniciació, ordenació, instrucció i finalització. Els terminis administratius. La utilització de mitjans tècnics en el procediment administratiu.

32. Revisió dels actes en via administrativa. Revisió d¹ofici. Els recursos administratius: concepte i classes. Recurs ordinari i recurs de revisió. Les reclamacions prèvies a l¹exercici de les accions civils i laborals.

+ ver más
SOLICITA INFORMACIÓN

También te pueden interesar estos Programas Destacados


Destacado
Curso relacionado de OPOSICIONES FLOU

Supera las oposiciones para Auxiliar Administrativo y Administrativo de Corporaciones Locales con Flou, un buen centro de preparación para las oposiciones es fundamental para superarlas. ¿Estás pensando en presentarte a unas oposiciones? Las de Auxiliar Administrativo y Administrativo de Corporaciones Locales son una buen...


OPOSICIONES FLOU

Curso relacionado de INSTITUT NUMÀNCIA FORMACIÓ

La oposición de auxiliar administrativo del Ayuntamiento de Sabadell puede ayudarte a construir la vida que deseas, desarrolla tu carrera profesional en la Administración Pública, disfrutando de estabilidad laboral y económica y conciliación laboral y familiar....


Curso relacionado de INSTITUT NUMÀNCIA FORMACIÓ

A lo largo del año se van convocando oposiciones de auxiliar administrativo en las diferentes corporaciones locales. Llegar a trabajar como Auxiliar Administrativo no es del todo sencillo. Desde el momento en que tomas la decisión de presentarte a las oposiciones a auxiliar administrativo hasta el día en que superas el pr...


Curso relacionado de INSTITUT NUMÀNCIA FORMACIÓ

Todos los años el Ayuntamiento de Barcelona convoca plazas de Auxiliar Administrativo. Llegar a trabajar como Auxiliar Administrativo no es del todo sencillo. Desde el momento en que tomas la decisión de presentarte a las oposiciones a auxiliar administrativo hasta el día en que superas el proceso de selección y eres nomb...


Curso relacionado de MASTER D

¿Estás pensando en presentarte a las oposiciones de auxiliar administrativo de tu localidad? En MasterD te preparamos con éxito para todas las convocatorias de auxiliar administrativo locales, autonómicas y estatales. Contamos con 28 años de experiencia preparando auxiliares administrativos públicos. Nuestra preparación t...


Curso relacionado de MASTER D

Amb aquest curs estaràs preparat per presentar-te a les oposicions d'auxiliar administratiu i administratiu de les corporacions locals a Catalunya i les oposicions d'auxiliar administratiu de l'Estat. Aprofita aquesta oportunitat i aconsegueix un treball fix, amb bon horari i gaudeix d’ estabilitat. A més tens possibilitats de p...


Formación relacionada


Haz tu pregunta