1. Oposiciones
  2. Administrativos
  3. Auxiliar Administrativo
  4. Curso Superior Administracio Generalitat Cataluña
CURSO SUPERIOR DE LA ADMINISTRACIO DE LA GENERALITAT DE CATALUNA

Curso Superior de la Administracio de la Generalitat de Cataluña

  • Lugar/Modalidad:

    ONLINE

  • Fechas:

    Modalidad Abierta


Descripción

GARANTIM LA TEVA PREPARACIÓ FINS QUE ACONSEGUEIXIS LA TEVA PLAcA O ET RETORNEM EL 100_ DELS TEUS DINERS.

Fora de Catalunya la formació és a distància.

✔ Requisitos Curso Superior de la Administracio de la Generalitat de Cataluña

Requisitos

Nacionalitat espanyola o la dels altres estats membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.

-18 anys i no superar ledat establerta per a la jubilació forçosa.

-Títol de doctor, de llicenciat, denginyer, darquitecte o equivalent, o estar en condicions dobtenir-lo. Si es tracta dun títol obtingut a lestranger, cal disposar de la corresponent homologació del MEC.

-Posseir la capacitat física i psíquica necessária per a lexercici de les funcions própies de les places convocades.

-No estar inhabilitat per a lexercici de lesfuncions públiques ni estar separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol Administració Pública.

administrativo, funcionario cataluna, gestion administrativa, funcionario administrativo, administrativo de comunidades autónomas
¿Has realizado el curso? Comparte tu opinión

Temario Curso Superior de la Administracio de la Generalitat de Cataluña 2024

. Dret constitucional. Organització i adtva. de lEstat

1. La Constitució espanyola de 1978: estructura, continguts i principis. El títol preliminar: principis generals. Els procediments de reforma.

2. Els drets fonamentals i les llibertats públiques. Supòsits de suspensió. Garanties. Els deures.

3. El Tribunal Constitucional: composició i competències. Processos. El valor de les sentències del Tribunal Constitucional.

4. La Corona: funcions i potestats i composicions. El Govern: funcions, potestats i composició. Designació i remoció del Govern i del President. Relacions amb les Corts Generals.

5. Les Corts Generals. Composició, organització i atribucions del Congrés dels Diputats i Senat. El Defensor del Poble. El Tribunal de Comptes.

6. El poder judicial: funcions i principis. La organització judicial. El Consell General del Poder Judicial. El Ministeri Fiscal. El Tribunal Suprem. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

7. La Potestat legislativa. La delegació legislativa en favor del Govern. La iniciativa legislativa. Lleis orgàniques. Lleis ordinàries. Lleis marc. Lleis dharmonització.

8. LAdministració pública: principis constitucionals informadors. Organització i funcionament de lAdministració general de lEstat: regulació. Òrgans superiors i òrgans directius. Òrgans territorials. Els delegats del Govern a les comunitats autònomes.

9. Ladministració institucional: corporacions de dret públic. Els organismes autònoms i les entitats públiques empresarials. Els òrgans consultius de lAdministració de lEstat. El Consell dEstat.

10. La organització territorial de lEstat: LAdministració local. Ens que la integren. La Llei de bases del règim local. La regulació del règim local a Catalunya.

11. El municipi. Els òrgans de representació política i la seva designació. Línies generals de la organització i competències municipals. Règims municipals especials. La organització comarcal de Catalunya.

12. La organització territorial de lEstat: les comunitats autònomes. Constitució i competències. Vies daccés a lautonomia. Relacions entre lEstat i les comunitats autònomes: coordinació i control.

13. Els estatuts dautonomia de les comunitats autònomes: naturalesa jurídica i contingut. Distribució de competències. Tipologia competencial. Organització de les comunitats autònomes.

14. Les comunitats autònomes amb dues llèngües oficials: marc jurídic i jurisprudència.

15. El finançament de les comunitats autònomes. Règim foral i règim comú. Els ingressos de les comunitats autònomes de règim comú.

II. La organització política i institucional de Catalunya. Formes de govern i dadministració.

16. Les institucions de la Catalunya medieval i moderna (s. XIII a XVIII): La Corona. Les institucions representatives: Les Corts i el Parlament. Lorigen de la Generalitat: la Diputació del General. El seu funcionament.

17. La transformació institucional des de la fi de lestructura política pròpia (s. XVIII). El Decret de Nova Planta. Les institucions de la Corona espanyola a Catalunya. Els municipis.

18. La confirmació de lEstat i el seu funcionament a Catalunya. La província: el governador civil i la diputació provincial. Elements diferenciadors de la realitat jurídica i política de Catalunya: ordre públic i dret civil.

19. La Mancomunitat de Catalunya (1914-1925): Estructura i atribucions.

20. La Generalitat de Catalunya durant la II República (1931-1939). La Constitució espanyola de 1931. LEstatut dautonomia de 1932: principis, institucions i competències.

21. Catalunya sense govern propi (1939-1975). LAdministració de lEstat a Catalunya. LAdministració local.

22. LEstatut dautonomia de Catalunya de 1979: estructura, contingut essencial i principi fonamentals. Els procediments de reforma.

23. Contingut del títol preliminar de lEstatut. Catalunya com a nacionalitat. Lidioma. El veïnatge administratiu.

24. Competències de la Generalitat de Catalunya: exclusives, concurrents i executives. Competències plenes i de desenvolupament.

25. El Parlament de Catalunya: el sistema electoral i lestatut dels diputats. Organització i funcionament. La funció legislativa i la funció dimpuls i control de lacció política o de govern.

26. El president de la Generalitat: elecció, cessament i funcions. El Govern: composició, caràcter, atribucions i funcions. Relacions entre el president de la Generalitat, el Govern i el Parlament.

27. Òrgans institucionals de la Generalitat. El síndic de greuges. La Sindicatura de Comptes. El Consell Consultiu.

28. La organització administrativa de la Generalitat. Els òrgans superiors, centrals i territorials de lAdministració de la Generalitat. Els òrgans actius. Els comissionats.

29. LAdministració institucional i corporativa a Catalunya. Els organismes autònoms. Els col•legis professionals.

30. Lempresa pública de lAdministració de la Generalitat de Catalunya. Els Consorcis. Les agències. Les fundacions. Relacions.

III. La Unió Europea i el dret comunitari. Institucions.

31. Configuració de la Unió Europea: antecedents i objectius. Els tractats originaris i de modificació. Els membres de la Unió Europea. LAdhesió dEspanya. El tractat de la Unió Europea o de Maastricht.

32. Característiques de lordenament jurídic comunitari. Fonts del dret comunitari. Els tractats. Els reglaments. Les directives.

+ ver más
SOLICITA INFORMACIÓN

También te pueden interesar estos Programas Destacados


Destacado
Curso relacionado de OPOSICIONES FLOU

Supera las oposiciones para Auxiliar Administrativo y Administrativo de Corporaciones Locales con Flou, un buen centro de preparación para las oposiciones es fundamental para superarlas. ¿Estás pensando en presentarte a unas oposiciones? Las de Auxiliar Administrativo y Administrativo de Corporaciones Locales son una buen...


OPOSICIONES FLOU

Curso relacionado de INSTITUT NUMÀNCIA FORMACIÓ

La oposición de auxiliar administrativo del Ayuntamiento de Sabadell puede ayudarte a construir la vida que deseas, desarrolla tu carrera profesional en la Administración Pública, disfrutando de estabilidad laboral y económica y conciliación laboral y familiar....


Curso relacionado de INSTITUT NUMÀNCIA FORMACIÓ

A lo largo del año se van convocando oposiciones de auxiliar administrativo en las diferentes corporaciones locales. Llegar a trabajar como Auxiliar Administrativo no es del todo sencillo. Desde el momento en que tomas la decisión de presentarte a las oposiciones a auxiliar administrativo hasta el día en que superas el pr...


Curso relacionado de INSTITUT NUMÀNCIA FORMACIÓ

Todos los años el Ayuntamiento de Barcelona convoca plazas de Auxiliar Administrativo. Llegar a trabajar como Auxiliar Administrativo no es del todo sencillo. Desde el momento en que tomas la decisión de presentarte a las oposiciones a auxiliar administrativo hasta el día en que superas el proceso de selección y eres nomb...


Curso relacionado de MASTER D

¿Estás pensando en presentarte a las oposiciones de auxiliar administrativo de tu localidad? En MasterD te preparamos con éxito para todas las convocatorias de auxiliar administrativo locales, autonómicas y estatales. Contamos con 28 años de experiencia preparando auxiliares administrativos públicos. Nuestra preparación t...


Curso relacionado de MASTER D

Amb aquest curs estaràs preparat per presentar-te a les oposicions d'auxiliar administratiu i administratiu de les corporacions locals a Catalunya i les oposicions d'auxiliar administratiu de l'Estat. Aprofita aquesta oportunitat i aconsegueix un treball fix, amb bon horari i gaudeix d’ estabilitat. A més tens possibilitats de p...


Formación relacionada


Haz tu pregunta